Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kimppuja jokaiseen tilaisuuteen

Selkeys luo tyylikkyyden

Tässä kimpussa amaryllis komeana leikkokukkana pääsee oikeuksiinsa. Tyyliltään kimppu sopii niin miehelle kuin naiselle ojennettavaksi juhlakimpuksi, näyttelyn avajaisiin taiteilijalle, yrityksen aulaan tai valkoisena versiona suruvalittelukimpuksi.

Vastaavia muita selkeitä ja näyttäviä kukkia ovat esim. liljat, gerberat, callat, flamingonkukat, isot krysanteemit.

Runsauden kirjoa

Yhdistelemällä eri kukkalaatuja ja kirkkaita värejä saadaan aikaiseksi iloinen ja piristävä kimppu. Tässä kimpussa on silmälle paljon katseltavaa. Kimppu sopii kyläilykimpuksi, onnitteluun, kotiin siivouspäivän "palkkioksi" tai työntekijälle kiitokseksi hyvin tehdystä työstä.

Sävy-sävyyn

Tässä kimpussa pehmeät toisiinsa sointuvat värisävyt luovat hempeän ja romanttisen tunnelman. Kimppu sopii vaikka maistraattivihkimiseen, vauvaonnitteluun, naistenpäivä hempeilyyn, puolison hemmotteluun hääpäivänä tai äitienpäiväkimpuksi.


Vuodenajan mukaan

Tässä kimpussa havut luovat talvisen tunnelman ja tuoksun. Ruusut ja cymbidium-orkidea tekevät kimpusta juhlavan ja selkeän hillityn. Kimppu voisi olla glögijuhlien koriste, onnittelukimppu joulukuussa syntyneelle tai joulutervehdys vaikka suklaakohvehtien kera.

Sesongin väreissä

Pääsiäinen on keltainen, vappu riehakkaan värikäs, juhannus sinivalkoinen, halloween oranssi, joulu punainen, uusi vuosi valkoinen jne. Teeman mukaisilla koristeilla täydennetään sesonkikimppu ja ja luodaan niihin iloisuutta ja mielenkiintoa. Korista kotisi juhlan kunniaksi tai vie ystävälle tai työpaikalle arjen piristeeksi.

Asetelmat

Jouluinen asetelma leikkokukista

Juhlapöydän kukka-asetelma on tyylikäs leikkokukista tehtynä. Silloin ruokapöydässä ei ole multaa vaan kukat on aseteltu kosteaan kukkasieneen. Astia voi olla vaatimaton ja piilossa vihreiden lehtien alla tai osa kattausta ja selkeästi esillä.

Kuvan asetelma sopii korkeutensa puolesta sivupöydälle tai noutopöydän keskelle. Ns. istuvassa illallispöydässä matala asetelma on käytännöllisin. Silloin ruokailijat voivat vaivatta seurustella, eivätkä kukat ole katseen tiellä.

Asetelmaidea voi olla myöskin pöytäpinnan myötäisesti etenevä jono pieniä kukka-asetelmia.
Monesti hyvä idea johtaa näyttävää ja mieleenpainuvaan ratkaisuun. Anna ammattilaisen auttaa ideoinnissa.

Joulukorit ja -asetelmat

Jouluinen istutus voi olla useamman kasvin harmoninen yhdistelmä sammalpintoineen tai selkeä tyylikkääseen astiaan tehty yhden kasvilaadun kokonaisuus.


Kasvit ovat istutuksissa juurineen, joten niitä hoidetaan normaalisti kastellen. Istutus kestää pitkään ja tuottaa saajalleen iloa vielä joulupyhien jälkeenkin.

Häät

Morsiuskimppu viimeistelee morsiamen asukokonaisuuden ja siksi jokainen morsiuskimppu on yksilöllinen ja yhdessä suunniteltu. Varaa siis aika floristeiltamme ideointiin ja suunnitteluun. Toteutuksia on monenlaisia pelkistetyistä käsivarsikukista taidokkaisiin morsiuskimppuihin.

Hintaan vaikuttavat kukat mutta myös pikkutarkka ja aikaa vievä käsityö. Onnistuneessa kokonaisuudessa niin kukat kuin morsian pukuineen ja kampauksineen ovat tyylikkäästi tasapainossa.

Sulhasen rintakukka eli viehe myötäilee yleensä tyyliltään morsiamen kimppua. Bestman ja kaaso kantavat myös samanhenkisiä kukkalaitteita rintapielessään.

Tarjoilupöydät, ruokapöydät, sisääntulo, lahjapöytä kaipaavat myös jotain koristelua, jotta syntyy juhlava tunnelma. Aina kukka-asetelmien ei tarvitse olla suuria ja mahtavia, vaan luovilla ideoilla ja oivalluksilla pienenkin budjetin juhlakoristelut muuntavat tylsät pöytärivit juhlakattauksiksi. Tässä floristimme pystyvät auttamaan ja ehdottamaan erilaisia vaihtoehtoja yhteisen ideointinne pohjalta.

Ole siis yhteydessä kukka-alan ammattilaisiin hyvissä ajoin, jotta voit itse keskittyä juhlasi muihin elementteihin.

Surusidonta

Hautajaisissa lasketaan vainajan muistoksi etupäässä suruvihko tai surukimppu. Isot hautaseppeleet ovat harvinaisempia ja enemmän valtiollisissa hautajaisissa nähtyjä.

Suruvihko tai –kimppu voi olla väritykseltään vainajan lempivärejä myötäilevä tai isänmaallisuutta kunnioittava sini-valkoinen. Kaikkia kukkalaatuja ja värejä voi käyttää surusidonnassa. Yleisimpiä ovat valkoinen ja sen kanssa tehdyt yhdistelmät. Yksilöllisempiä ja lämpimämpiä kokonaisuuksia syntyy sävy-sävyyn yhdistelmistä.

Suruvihko on tehty kosteutta pitävään kukkapohjaan ja säilyy siten hyvin pidemmänkin kuljetuksen esimerkiksi toiselle paikkakunnalle. Vihkon muoto pisaramainen ja kädensija helpottaa kantamista.

Kukkapohja voi olla myös muodoltaan ympyrä, jolloin puhutaan surukranssista.

Surukimppu on yleensä suruvihkoa pienempi. Muodoltaan se voi olla pisaramainen tai pyöreä.

Kukkalaitteeseen voi liittää muistosanat joko tekstatuin nauhoin tai surukorttina.

Arkkulaite on arkun päälle kiinnitettävä kukkalaite, joka voi olla kapean pitkä, alaspäin valuva arkun reunoja myötäilevä tai pyöreän kumpumainen.

Surulaitteiden tilaus on hyvä tehdä viikkoa ennen hautajaisia.